Een modellen leven met Vitiligo

Mijn naam is Faried Molai, een 28 jarige jongeman wie sinds zijn 15e leeft met een huidaandoening genaamd Vitiligo.

foto door: Isabeau photography

Tijdens mijn pubertijd begonnen er kleine witte plekjes te verschijnen over mijn huid, dit werd steeds meer en de plekken werden steeds groter.

Voor ik het wist zat ik onder de witte vlekken en leek ik op een koe!

U kunt zich vast voorstellen dat een uiterlijke verandering erg schrikken is voor een puber, dit was toen het vreselijkste en moeilijkste periode in mijn leven. Ik schaamde mij voor mijn uiterlijk en durfde niet meer naar buiten. Ik bedekte mijzelf zoveel mogelijk, zelfs tijdens de hete zomers.

Foto door: Jeff van Leeuwen Imaging


Jarenlang heb ik geleefd met een geïsoleerde mindset met een negatief zelfbeeld. Uiteindelijk was ik er helemaal klaar mee! Ik wilde me niet meer schamen om hoe ik er uit zag, ik wilde weer gelukkig zijn en normaal worden aangekeken op straat. Om hier naartoe te werken heb ik jarenlang gewerkt aan mijn mindset en zelfbeeld. Ik heb uiteindelijk met veel moeite mijzelf leren te accepteren en te omarmen! Sinds begin dit jaar treedt ik meer naar buiten als spokesman voor de Vitiligo Comunity, binnen een hele korte tijd heb ik mogelijkheden gekregen om samen te werken met geweldige fotografen, kledingontwerpers en (haar)stylisten zowel in Nederland als ik het buitenland met als doel: Creating Vitiligo awareness. Een huidaandoening waarbij men pigmentverlies ervaart en dus verschil ontstaat in de huidskleur. Apart om te zien en zeer moeilijk om ermee gezien te worden. Je krijgt al gauw ogen en vingers naar je toe gericht.

Foto door: Dilani Butink
Agency: APL Models

We kennen allemaal wel Top Model Winnie Harlow, mede dankzij haar is er enige bekendheid omtrent Vitiligo echter is het mijn wens om een actieve bijdrage te leveren aan het creëren van Vitiligo Awareness en mijn medemensen te inspireren en Vitiligo lotgenoten helpen hun Vitiligo te kunnen accepteren.

Meer informatie over mij vindt op:
www.vitiligoicon.com
www.instagram.com/vitiligo.icon

Faried Molai