Foam Next Door

Foam opent pop-up locatie: Foam Next Door
13 januari – 3 maart 2019

Foam Talent 2019Foam heeft een unieke kans gekregen om op steenworp afstand van het museum tijdelijk een groot pand aan de Keizersgracht te betrekken. In Foam Next Door wordt op verrassende wijze de tentoonstelling Foam Talent 2019 getoond, waarin het werk van twintig geselecteerde kunstenaars inzicht geeft in de stand van hedendaagse fotografie. De huidige generatie opkomende kunstenaars overschrijdt met opvallend gemak de grenzen van het fotografisch medium. Installaties waarbij de beleving van het werk belangrijk is, zijn nu even vanzelfsprekend als de meer klassieke tweedimensionale foto’s. Archiefmateriaal speelt nog altijd een belangrijke rol, evenals complex en langdurig onderzoek.

FEESTELIJKE OPENING
De tentoonstelling is tot en met 3 maart 2019 te zien in Foam Next Door, een tijdelijke locatie aan de Keizersgracht 617. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 12 januari 2019 door nachtburgemeester Shamiro van der Geld in aanwezigheid van de kunstenaars en met muziek door SYMBYOSYS. Je bent welkom vanaf 20.00 uur.
Kaelyn and the girls, from the series Frères d’une île pas très proche, 2018 (detail) © Durimel