Flitsen doe je zo !

Waarom zouden we nu eigenlijk willen flitsen? Als er te weinig licht is? Nee, ik flits niet omdat er te weinig licht zou zijn om een foto te kunnen maken. De ISO kunnen tegenwoordig zo hoog dat dat het probleem niet meer kan zijn.

Ga eens kijken in onze snoepwinkels of snoepwebsites. Naarst de aller mooiste camera’s en grootse objectieven zijn er heel veel artikelen te koop omdat onze camera helemaal niet zo goed is om alles te kunnen waarnemen en dus op een foto zichtbaar te maken. Dit geldt ook voor de duurste camera’s.

Op de eerste foto zie je het gebeuren. De zon is veel te vel en het gezicht van onze jongste is zwaar onderbelicht . En zelfs in ruimtes waar maar weinig licht aanwezig is vind je deze contrastverschillen.

De reportageflitser is het ultieme wapen om deze contrastverschillen op te heffen. In de tweede foto vult de flitser de ontstane schaduw door de zon in. Daarnaast kan je met de juiste combinatie van ISO, Sluitertijd en Diafragma grip krijgen op de zon zodat deze niet gaat overschreeuwen, maar netjes binnen de lijntjes blijft 

Wil jij hier nou meer over weten? Hoe zorg je dat jij de controle krijgt over die zon en schaduwzijde, maar ook in andere situaties? Kom dan naar eens naar één van de workshops van het Flitshuis. Kijk voor data op http://www.flitshuis.nl